Flybird

Luchtballonvaart nieuws Bel ons: 051 312 325

Hieronder kan je het laatste nieuws lezen over onze activiteiten met luchtballons. Je kan o.a. lezen welke speciale luchtballonvaarten we onlangs maakten, welk materiaal we aankochten, nieuws over ons ballonteam,...

Ballonvaart cadeaubon kerstgeschenk

ballonvaart als kerstgeschenk Indien u nog op zoek bent naar een origineel geschenk voor onder de kerstboom, dan kan u bij ons een adembenemende ballonvaart bestellen.

Wij kunnen een cadeaubon voor een ballonvaart opmaken die 1 jaar geldig blijft, en verlengbaar is. Je hoeft dus bij de bestelling nog niet de datum te weten waarop je de ballonvaart zou willen doen.

U kan zo'n geschenkbon op twee manieren aankopen:
  • je komt hem afhalen in ons kantoor, best wel even bellen op voorhand om zeker te zijn dat we aanwezig zijn
  • je bestelt hem per telefoon of per mail en we sturen hem in een discrete enveloppe op naar u thuis
Een ballonvaart als kerstgeschenk is een uiterst origineel kerstcadeau waar iedereen van droomt!

Filmpje van een ballonvaart bij ons bedrijf

Onlangs mochten we een filmpje ontvangen van G. Herman, over een ballonvaart van afgelopen zomer met ons team vanuit Deerlijk in West-Vlaanderen.
U kan deze film hieronder bekijken:


Terug thuis van onze transalpijnse ballonvaarten

Ons team kwam eind januari 2014 terug van transalpijnse ballonvaarten in de Oostenrijkse alpen.
Het team van Gino, Jurgen en Hendrik nam deel met 2 luchtballons aan een evenement dat georganiseerd wordt in Filzmoos, middenin de bergen. Vanop een besneeuwd veld stijgen gedurende 1 week verschillende ballonnen op, voor een prachtige vaart over de besneeuwde bergen.
Dit jaar was de meteo iets minder gunstig gezind, maar toch konden de ballonvaarders elk twee prachtige vaarten maken.
Hieronder vindt u een leuke foto van een ballonvaart boven de Dachstein, een van de hoogste bergen uit de omgeving:

Ballonvaart evenement in Waregem in beeld

Stad Waregem maakte onlangs een promotiefilmpje van de stad. In het filmpje van deze prachtige stad in West-Vlaanderen komt ook het ballonvaart evenement voor dat we er jaarlijks organiseren vanop de hippodroom.
Bekijk hier het filmpje. De luchtballonnen komen voor vanaf minuut 13: ballonvaart Waregem.

Ballonvaarten met nieuwe luchtballon

ballonvaarten met nieuwe ballon Sinds 2014 varen we met een splinternieuwe luchtballon boven Oost- en West-Vlaanderen. Met de nieuwe ballon van Immo Dewaele / Turner / De Syncic bieden we veel passagiers een unieke luchtdoop aan en maken we tegelijkertijd een unieke reclame voor een prachtig bedrijf dat actief is in Oost- en West-Vlaanderen.
Het is reeds onze tweede ballon van deze sponsor.
In deze ballon is plaats voor 7 passagiers + piloot. Alle passagiers kunnen confortabel plaatsnemen in de mooi afgewerkte mand van deze luchtballon.
In de winter van 2013 en 2014 werd de ballon in Duitsland vervaardigd, en werd het eerst in dienst genomen in het voorjaar van 2014.

Eerste moderne ballonvaart vanop de markt van Sint-Niklaas 1970

Ieder jaar stijgen er vanop het marktplein van Sint-Niklaas, het eerste weekend van september tientallen luchtballons op.
Van deze eerste ballonvaart dook onlangs een filmpje op op youtube. U kan het hiernaast bekijken.
Bijhorend ook deze teksten (bron: Youtube):
Het rond het middaguur van 06 september 1970 povere publicitaire vullingsvertoon van de Plantamontgolfiere kon men toch beschouwen als de aanloop naar een wereldpremiere. Voor de eerste maal zou die dag een moderne montgolfiere opstijgen vanuit een stadscentrum (*).
De gasballonvaarders die de dag voordien op het Marktplein hun kunde vertoond hadden moesten later willens nillens toekijken op een nieuwe en gemakkelijkere manier van de ballonvaartbeoefening waarvoor de meesten van hen hun neus ophaalden.
Dat publicitaire vertoon had de technische organisator van het ballongebeuren op het Marktplein, dhr.Vanderstraeten Joseph - zelf gasballonvaarder - humeurig gemaakt en hij dreigde ermee dat indien een nieuwe poging die latere namiddag niet zou slagen ' ... die vodden niet meer zullen vertoond worden op de Markt!" Hij duidde Francois Schaut aan die dan maar moest tonen dat er wel op de Markt kon opgestegen worden met "die vodden". Even voor 18.00u spreidde Francois de door Petrogaz in Holland gehuurde ballon PH-BEN voor de vulling. Precies om 18u20 steeg hij alleen aan boord vrij snel en statig op. Het talrijk aanwezige publiek was verrast door dat nieuwe ballonvertoon op hun Marktplein. Pas toen Francois een vijftigtal meter hoog was hoorde hij het applaus aanvangen van de verbaasde toeschouwers daar beneden.
De G-AYAM uit England steeg op met aan boord Don Cameron en Tom Sage.
Als laatste mocht Gerard Delforge zijn Planta vullen en opstijgen in het gezelschap van Henri Vander Linden. De vaarten verliepen heel goed met landingen in de buurt van Bornem.
Op zondag 08 september 1974 mogen alleen vijf belgische heteluchtballonvaarders (**) op de Markt van Sint-Niklaas strijden voor het Eerste Belgisch Kampioenschap dat wegens ongunstige meteo uitgesteld wordt tot 07 september 1975 en dan wel door gaat.
Geleidelijk aan is het heteluchtballongebeuren er toegenomen tot het nu internationaal en kleurrijk vertoon.
(*)In een opsomming van enkele van Francois Schaut zijn ballonvaartactiviteiten leest men daarover:
06/09/1970: vaart de allereerste moderne hete-luchtballonvaart vanuit een stadcentrum te Sint-Niklaas(B). Naar bewering van de er aanwezige buitenlandse aeronauten, Ed. Yost/USA, Don Cameron/GB, en Tom Sage/GB was dat een wereldpremiere. In zijn boek "The First Five Years" verwijst Anthony Smith(GB) naar het gebeuren met de woorden van Tom Sage toen: ...It's far more exciting than just leaving a field.
(**)L.Boeykens, G.Delforge, M.Lagrou, F.Schaut en H.Vanderlinden

Ballonvaart op Vredefeesten Sint-Niklaas

ballonvaart Sint-Niklaas Afgelopen weekend namen we met onze kleinste luchtballon (de ballon voor 2 tot 4 passagiers) deel aan de Vredefeesten in Sint-Niklaas.
Jaarlijks stijgen hier vanop de Grote Markt, in het midden van het centrum van Sint-Niklaas, gedurende het eerste weekend van September, tientallen ballonnen op.

Wij gingen de lucht in op zaterdagavond 7 september met 4 enthousiaste passagiers. De ballonvaart bracht ons een uurtje later tot in Vrasene, vlakbij de expressweg Antwerpen - Knokke. Wij vaarden boven de duizenden toeschouwers, boven centrum Sint-Niklaas, Nieuwkerken en Vrasene. Vanuit de lucht konden we mooi de haven van Antwerpen, Gent en Brussel zien liggen.
De meeting in Sint-Niklaas bestaat al tientallen jaren. De naam 'Vredefeesten' werd ingeroepen om de vrede na het einde van de oorlog te vieren.

Ballonvlucht boven Waregem Koerse

In september was het weer Waregem Koerse, 1 van de meest populaire evenementen in West-Vlaanderen.
Traditiegetrouw vlogen we met onze ballons weer over dit evenement. Dit was zowel tof voor onze sponsors, als voor onze passagiers, en uiteraard voor onszelf als ballonvaarders. Volgend jaar plannen we dit ook. Neem gerust contact met ons op om een luchtdoop boven Waregem Koerse mee te maken.

Leuke mop over ballonvaarten

Een man vliegt in een heteluchtballon over het land en beseft ineens dat hij verdwaald is.

Hij ziet beneden een man lopen en daalt af tot hij binnen gehoorafstand is... "Neem me niet kwalijk," roept hij, "Kun jij mij misschien helpen? Ik heb mijn vriend beloofd hem een half uur geleden ergens te ontmoeten, maar ik weet niet waar ik ben!"

De man beneden antwoordt: "Jawel hoor! Je bent in een heteluchtballon en zweeft ongeveer 10 meter boven de grond. U bevindt zich tussen de 40 en 42 graden noorderbreedte en tussen de 58 en 60 graden westerlengte."

"Jij bent zeker een systeembeheerder" zegt de man in de luchtballon.

"Inderdaad" zegt de ander, " hoe weet je dat?"

"Nou", zegt de man in de ballon: "alles wat je zegt is technisch gesproken juist, maar ik heb helemaal niets aan die informatie. En al met al ben ik nog steeds verdwaald."

De man op de grond kijkt peinzend omhoog en zegt: "Jij bent zeker manager?"

"Dat klopt", zegt de man in de ballon: "maar hoe weet jij dat?"

"Eenvoudig. Je hebt geen idee waar je bent. Je weet al helemaal niet waar je naartoe gaat. Je hebt iets beloofd terwijl je geen idee hebt hoe je die belofte moet waarmaken en je verwacht van mij dat ik uw probleem oplos. Je verkeert nog steeds in dezelfde positie als voor wij elkaar ontmoetten, maar op een of andere manier is het nu ineens mijn schuld."

Ballonvaart boven de Gentse feesten

Ballonvaart Gent Wij bieden al langer ballonvaarten aan boven de omgeving rond Gent, maar met de Gentse Feesten die plaatsvinden bieden we ook ballonvaarten aan boven het stadscentrum en de binnenstad van Gent.
Ben je Gentenaar, en wens je je stad eens op een heel andere manier te zien, dan kan je bij ons een ballonvaart boeken die je boven het Gravensteen, het Belfort, Sint-Baafs, de Graslei,... brengt.
Adembenemend om Gent vanuit de lucht te zien, en met de Gentse feesten is dit zeker het geval! Bekijk de sfeer met diverse podia vanop hoogte.
In de week van de Gentse Feesten wordt het bovendien topweer met warme temperaturen en goede condities om te ballonvaren. Meer info: ballonvaart boven Gent.

Nog betere meteo voor ballonvaarten in West-Vlaanderen

In de toren langs de E40 in Jabbeke werd onlangs een nieuwe radar in gebruik genomen.
Deze heeft aansluiting op de bestaande meteo-diensten, die echter meer voorspellingen konden doen voor het binnenland van Belgie.
Deze radar is dus een enorm pluspunt voor de ballonvaarders in West-Vlaanderen. Nu zullen de ballonvaarten met nog betere meteo-voorbereidingen kunnen starten.

Geschenk: ballonvaart voor vaderdag

ballonvaart voor vaderdag Binnenkort is het weer zover: vaderdag! Op zoek naar een origineel en leuk geschenk voor vaderdag?
Wij kunnen voor uw vader een onvergetelijke ballonvaart zorgen. U kan reserveren voor de dag zelf, of u kan een geschenkbon kopen.

Zo'n geschenk is onvergetelijk, avontuurlijk en heel veel origineler dan de traditionele fles drank of doos pralines!
Jullie papa zal letterlijk en figuurlijk in de wolken zijn met de ballonvaart geschenkbon. Neem gerust contact met ons op voor verdere vragen of reservatie.

Ballonvaart vanop de hippodroom in Waregem

ballonvaarten vanop Waregem hippodroom In het laatste weekend van april organiseerde ons ballonteam reeds voor de 15de maal het evenement Ballonhappening Waregem en Waregem Kinderstad, vanop de gaverbeekhippodroom in Waregem (West-Vlaanderen).
Op zaterdag was er iets teveel wind om de ballons te kunnen laten doorgaan (wel was er een helikopter die luchtdopen aanbood).
Op zondag was de meteo perfect, en konden 's avonds meer dan 40 luchtballons een mooie ballonvaart maken. De wind bracht ons tot Deinze, Oost-Vlaanderen waar alle ballons zich na een ballonvaart van een uurtje veilig aan de grond konden zetten.
We danken graag iedereen die aan dit evenement meewerkte. Ook een grote dank gaat naar de vele landbouwers die de ballons met open armen ontvingen!
Op naar Ballonhappening editie 2014!

Nieuwe luchtballon voor ons team

nieuwe luchtballon voor ons team Op zondag 14 april 2013 was het weer in West-Vlaanderen perfect om onze nieuwe luchtballon met reclame van SupraBazar voor het eerst op te blazen.
Dit deden we in Harelbeke, op het opstijgterrein waar ook onze thuisbasis is.

De ballon ziet er prachtig uit. Hij is knalgeel, met donkerblauwe panelen in de top en de onderkant van de ballon. De reclame valt bovendien goed op. Hiermee zullen we komende jaren leuke luchtballonvaarten kunnen maken boven voornamelijk Oost- en West-Vlaanderen (waar ook onze sponsor actief is).
Bovendien vaart de ballon ook prima. Hij heeft plaats voor 7 a 8 passagiers + piloot. Hiermee kunnen we dus ook ballonvaarten voor bedrijven mee maken.

Aangezien de stof nog splinternieuw is, is het wel iets moeilijker om na de landing alle overblijvende lucht uit de ballon te doen.Juli 2013: ballonvaart evenement in Lorraine, Frankrijk

ballonvaart evenement Lorraine Frankrijk In juli 2013 zullen we met ons ballonteam deelenemen aan de grootste ballonmeeting van Europa in Lorraine, Frankrijk.
We zullen hier met maar liefst 4 van onze luchtballons deelnemen.

Vanop dit tweejaarlijks evenement stijgen er meer dan 300 luchtballons in alle vormen en maten op.
Wij nemen reeds vele jaren deel aan dit evenement. Het is adembenemend om tussen de vele kleurrijke ballons te vliegen. De Lorraine-streek is bovendien heel leuk om door te vliegen. De gigantische afgemaaide graanvelden zijn een waar paradijs voor ballonvaarders.Ballonvaarders Jurgen en Hendrik vliegen de Alpen over in luchtballon

ballonvaart boven de Alpen In januari 2013 maakten Hendrik en Jurgen van ons luchtballonteam een unieke luchtballonvaart boven de Alpen.
De twee vertrokken in Duitsland, ten zuiden van MŁnchen, en landden nog geen 4 uur later nabij het Italiaanse Verona.
De windsnelheid op hoogte bedroeg op sommige momenten meer dan 100 km per uur. Dit is vrij veel. Gelukkig was de windsnelheid aan de grond bijna niets, waardoor de ballon heel rustig kon landen.
De ballonvaarders werden door de plaatselijke bevolking verwelkomd met koekjes en gebak. Het was heel aangenaam om na zo'n avontuur vriendelijk onthaald te worden.

Aangezien de luchtballonvaart op grote hoogte plaatsvond (meer dan 5 km hoogte), waar weinig zuurstof in de lucht aanwezig is, moesten de ballonvaarders via zuurstofflesjes externe zuurstof nemen. Indien dit niet zou gebeuren is de kans op hypoxie, of zuurstoftekort groot.

Alles verliep prima, en de twee maakten met deze vaart een ongelofelijke kinderdroom waar!BaptÍme de l'air - Bienvenue top 
051 312 325
Mail ons

Weerbericht


online cadeaubon ballonvaart