Flybird

Verloop van een luchtballonvaart Bel ons: 051 312 325

Reservatie

U kan ons dagelijks bellen om een ballonvaart te reserveren. Samen spreken we een datum af wanneer het voor ons beiden past (vanaf april tot november varen we bijna dagelijks).
Voor avond-ballonvaarten belt u ons om 13u om te vernemen hoe laat en waar we afspreken. Onze opstijgplaatsen worden steeds gekozen in functie van de windrichting, en we proberen steeds zo dicht mogelijk bij de woonplaats of voorkeurlocatie van de passagiers te varen.

avond-ballonvaart

Afspraak opstijglocatie

Op het afgesproken uur verwelkomen we u op de afgesproken opstijgplaats.
Wij varen dagelijks. Ballonvaarten zijn mogelijk zowel 's ochtends als 's avonds.
Hieronder vindt u een lijst met de uren waarop we ongeveer opstijgen (we spreken meestal af ongeveer 45 minuten voor we opstijgen): Eerste helft april
ballonvaart avond: 18u30
ballonvaart ochtend: 08u00

Tweede helft april
ballonvaart avond: 19u00
ballonvaart ochtend: 07u30

Eerste helft mei
ballonvaart avond: 19u30
ballonvaart ochtend: 07u00

Tweede helft mei
ballonvaart avond: 20u00
ballonvaart ochtend: 06u30

Juni
ballonvaart avond: 20u30
ballonvaart ochtend: 06u00

Eerste helft juli
ballonvaart avond: 20u30
ballonvaart ochtend: 06u00

Tweede helft juli
ballonvaart avond: 20u00
ballonvaart ochtend: 06u30

Eerste helft augustus
ballonvaart avond: 19u30
ballonvaart ochtend: 07u00

Tweede helft augustus
ballonvaart avond: 19u00
ballonvaart ochtend: 07u30

Eerste helft september
ballonvaart avond: 18u30
ballonvaart ochtend: 08u00

Tweede helft september
ballonvaart avond: 18u00
ballonvaart ochtend: 08u30

Oktober
ballonvaart avond: 17u00
ballonvaart ochtend: 09u00

Na de kennismaking en de eerste veiligheidsinstructies beginnen we aan de opbouw van de luchtballon.

Opbouw

Als na ongeveer 20 minuten alles klaar en geÔnspecteerd is kan de ballon gevuld worden met koude lucht (via een krachtige ventilator).
Wanneer de ballon voldoende gevuld is met de koude lucht (en dus ook bol is), verwarmen we de koude lucht met de branders. De lucht in de ballon warmt op en aangezien de warme lucht stijgt zal de ballon ook rechtop komen te staan. Op dit moment kunnen de passagiers plaatsnemen in de mand. De ballon wordt verder opgewarmd, alle koorden worden goedgehangen en de laatste inspecties gebeuren.

De luchtballonvaart zelf

Nu zijn we klaar om op te stijgen! Wanneer de crew de ballon loslaat begint een adembenemende ballonvaart waarbij de werkelijkheid achter u blijft.

ballonvlucht in de ochtend of 's avonds

De tijd staat echt stil, want de meeste passagiers vinden het zo leuk dat ze geen tijdsoriŽntatie meer hebben. Onder ons zien we vanuit de luchtballon mooie taferelen onder ons passeren: mooie gebouwen, steden, velden,...

Landing + nabespreking vaart

Als we na 1 tot anderhalf uur een geschikte landingsplaats overvliegen wordt de luchtballon in een dalende lijn naar de grond gestuurd, en volgt de landing. Bij voorkeur gebeurt de landing op een grasveld.
De volgwagen die gedurende heel de ballonvaart in radioverbinding staat met de ballon komt ter plaatse, en met zijn allen pakken we de ballon terug in. Dit neemt ongeveer een kwartiertje in beslag.
Na het inpakken volgt de debreefing: we praten gezellig na met een lekker glas champagne volgens de echte luchtballonvaart-tradities (of frisdrank of bier naar keuze).

Alle passagiers krijgen ook nog een leuk vluchtcertificaat (het bewijs dat ze een luchtballonvaart hebben gemaakt), en een leuke attentie!

over ons luchtballonvaart bedrijfBaptÍme de l'air - Bienvenue top 
051 312 325
Mail ons

Weerbericht


online cadeaubon ballonvaart